XXVII laulupeo „Minu arm“ turvapartner on G4S

Suvise XXVII laulupeo „Minu arm“ partnerite ringi lisandus turvahanke võitnud G4S Eesti. Kolme viimast üldlaulupidu korraldada aidanud G4S on juubelipeol väljas kuni 200 töötajaga.

„Laulupidu on Eesti inimestele kõige südamelähedasem muusika- ja rahvasündmus. Selle õnnestumisele kaasa aitamine on meile suur au ning kindlasti ka väljakutse, mida võtame täie tõsidusega,“ ütles G4S Eesti juhatuse liige Villu Õun.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega sõlmitud lepingu järgi on G4Si ülesandeks tagada kümnete tuhandete peol osalejate ning kõigi pealtvaatajate heaolu nii kontsertidel kui ka proovides.

G4Si turvaülema Kristiina Eelmaa sõnul käivad peo igakülgseks õnnestumiseks ettevalmistused nii paberil kui ka lauluväljakul juba täie hooga. „Teeme kõik endast oleneva, et laulupeolised ja külalised tunneksid end Tallinna lauluväljakul hästi ning pidu mööduks rahumeelselt. Selle saavutamiseks on iga detail oluline ning teeme tihedat koostööd päästeameti, politsei ja teiste partneritega,“ lisas Eelmaa.

Peo tipphetkedel on korraga väljas kuni 200 turvatöötajat. Samuti on laulupeol väljas eraldi G4S patrullekipaažid, uuenduslik turvatehnika ja ettevõtte Tallinna kontoris asuv juhtimiskeskus.

G4S on Eesti suurim turvaettevõte, kus töötab üle 2400 inimese. G4Sile kuulub Eesti Turvaettevõtete Liidu andmetel 37% Eesti turvaturust. Ettevõttel on üle 57 000 püsikliendi. Oma hea maine klientide hulgas on G4S pälvinud eelkõige tänu teenuste ja teeninduse kvaliteedile.

Laulupeo avakontsert „Õpetajale“ toimub Tallinna lauluväljakul 6. juulil algusega kell 19.00 ning laulupeo peakontsert 7. juulil algusega kell 14.00. Laulupeo peadirigent ja kunstiline juht on Peeter Perens ning esimese kontserdi muusikajuht on Siim Selis.

XXVII laulupeo ja XX tantsupeo juhtmõte on “Minu arm“. Need Lydia Koidula sõnad kõlasid juba I laulupeol 1869. aastal. 150 aastat hiljem puudutavad need meid endiselt isiklikult, sest meie kõigi suhe isamaaga on eriline ja kordumatu. “Mu isamaa on minu arm” on tõotus, millega juubelipeol üheskoos kinnitame – eesti keel kestab ja meel ei murdu, sest mina olen siin ja minu juured on sügaval. Mu isamaa on minu arm, ei teda jäta ma!